Nytt projekt som matchar alla mina parametrar

Självglädjen, jagstoltheten och egonöjdheten som jag har känt den senate veckan vet inga gränser! Jag har äntligen identifierat ett projekt som matchar alla mina parametrar för vad jag vill göra på fritiden!

  1. Det är ett projekt som gör nytta i samhället
  2. Det är genomförbart för mig, både i vad gäller kunskap men också i tidsomfattning
  3. Resultatet kommer vara givande direkt för mig personligen
  4. Jag får passa på att öva på allt jag lärt mig om python, scraping, containers, kryptering de senaste åren
  5. Jag får möjlighet att publicera något på nätet som jag helt och hållet kontrollerar

Projektet handlar om att lista alla öppna föreläsningar från diverse olika universitet, institut och studieförbund på ett ställe. Något som jag inte kan hitta finns idag. Dessutom så är de respektive sidornas funktionalitet för dålig för att enkelt möjliggöra för någon att hitta en föreläsning någon gång när det finns en lucka i den egna kalendern.
Till en början vill jag få fram en lista på öppna föreläsningar med rubrik, datum, plats och länk. Listan vill jag kunna filtrera på datum. De öppna föreläsningarna söker jag reda på genom att scrape:a de olika andra websidornas kalendarium av föreläsningar. På sikt funderar jag på att lägga till stöd för inte bara Stockholm utan även Göteborg och Malmö.
Källkoden är publicerad på Github och just nu handlar det om att
få in allt i en container så att det är lätt att återskapa en webbplats och därmed också lätt att publicera till valfri molntjänst, vilket jag hoppas kunna göra inom kort.
Just nu känns det som att största problemet är att hitta på en bra domän, vilket känns som ett angenämt problem! Jag anar dock att det nog kommer en hel del tekniska problem på vägen.

Så här ser det ut just nu på min dator:
Status_20180119.png

… en stund senare efter en paus i skrivandet

Se där, just nu fastnar jag på att Docker inte kan läsa in en särskild version av urllib.request i python3.

Hög tid att börja googla felmeddelanden igen alltså…

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Hur delar jag data mellan docker container/tjänster?

På tåg på väg mot Insjön i Dalarna har jag löst ett problem som stört mig rätt länge. Hur gör jag egentligen för att dela data mellan två docker containers/services om jag vill använda docker-compose? Det här är en fortsättning på... Continue →