Månatlig Automatisk Fondanalys

I ett tidigare inlägg berättade jag om ett script som gör automatisk fondanalys. Scriptet (som du kan ladda ner här) har sedan dess fungerat bra och under sensommaren informerade det mig om att det var dags att investera i en globalfond istället för räntefond. Sedan dess har utvecklingen för kontot som jag kör investeringarna på varit 10%, att jämföra med 7,4% för OMXS30.

Det som har saknats har dock varit en automatisk, istället för manuell, körning av scriptet vid varje månadsslut. Men nu har jag äntligen fått till det också! Jag gjorde så att jag rensade en gammal Raspberry Pi på den mediaserver som var installerad där och installerade senaste Raspbian Jessie Lite. Den Linux-distrubitionen fungerar mycket smidigt om du bara kommer använda Raspberryn till script och inte behöver ett grafiskt gränssnitt. Tänk dock på att SSH-tjänsten numera är avstängt från början, något som kan fixas genom att skapa en fil som heter ssh i roten på ditt minneskort.

Med Raspberryn igång så behövde jag använda Cron för att sätta upp en schemaläggning av när mitt script skulle köras. Cron är en schemaläggare för Linux som är förinstallerat och som går att administrera genom kommandot

crontab -e

För att lägga till att mitt script körs månatligen så behövde jag endast lägga till följande rad i Cron

0 6 1 * * python /home/pi/code/AutomaticDualMomentum.py (mail att skicka från) (lösenord till mail) (mail att skicka rapporten till)

Tänk på att byta ut det som står inom () om du gör det här själv!

Siffrorna i början på raden betyder att scriptet ska köras på minut 0, timme 6, dag 1, alla månader, alla veckodagar. Här finns mer information om Cron.

Känns riktigt bra att nu slippa komma ihåg att köra ett script varje månad, men ändå inte missa signalerna från marknaden!

 
2
Kudos
 
2
Kudos

Now read this

Ett slag för testdriven utveckling

Nyligen gick jag på föräldraledighet. Samtidigt som jag då på heltid är ansvarig för mitt barn så har jag då och då tid över till något eget projekt. Just nu använder jag tiden till att skriva ett litet program i Python. Även om det är... Continue →