Automatisk fondanalys

Jag har blivit, som många andra verkar det som, intresserad av aktiemarknaden och vilka möjligheter som finns där för att automatisera beslut genom script. Jag tycker också att själva auktionsförfarandet och börshandeln är högst intressant, men just nu har jag fokuserat på att förenkla mitt liv genom att skriva ett enkelt script. Det scriptet gör är att den automatiskt pekar ut bäst fond i enlighet med en investeringsstrategi som Gary Antonacci har ställt upp. Tanken är att det finns tendenser på aktiemarknaden som inte direkt prisas in och som det därmed går att tjäna pengar på. I det här fallet så ska det enligt vissa analyser vara bättre än till exempel en indexfond. Här kan ni läsa mer utförligt om tanken bakom, väl skrivet av Investerarfysikern.

Scriptet tar fasta på de fondförslag som Investerarfysikern har listat upp och gör på liknande sätt som det Google Docs dokument som Investerarfysikern har satt ihop, men scriptet gör detta istället, i sin nuvarande form åtminstone, när man anropar det från kommandoraden. Då kollar den senaste 12 månaders uppgång/nedgång, väljer den som har gått bäst och skickar då ett mail till en förvald adress med information om vilken fond som just nu är bäst att investera i.

De tre fonderna som den kollar mellan är

Här kan ni hitta scriptet!

PS
Just nu är det enligt denna strategi bäst att investera i SPP Aktiefond Global som har haft 19.7% utveckling de senaste 12 månaderna.

 
4
Kudos
 
4
Kudos

Now read this

Nytt hobbyprojekt: Dataspegeln

Jag har en idé. Jag är på väg ut ur lägenheten för att lämna barnet på förskolan. En sista titt i spegeln för att kolla att allt står rätt till så ser jag, “Aha! - i morgon är det utflyktsdag och barnet behöver matsäck. Och just det, på... Continue →