Python @ CodeAcademy

För några veckor sedan så började jag alltså att lära mig Python via CodeAcademy. 296 övningar senare så känner jag verkligen att jag har något av en grundnivå och redo att ta tag i ett projekt. Sedan dess så har jag flera gånger gått tillbaka till övningar för att repetera någon enskild del. Min känsla är att det har varit ett väldigt effektivt sätt att lära sig på. Det som har gjort att CodeAcademy fungerat så bra för mig är framförallt att de använt sig av gamification-koncept och verkligen slagit an på samma ”Achievement Unlocked”-känsla som Microsofts XBox ger. Vad jag också har insett är att det är en stor fördel att varje övning är lagom liten vilket gör att dagar du har lite tid så hinner du ändå fortfarande klart med en övning på 10-15 minuter.

Jag har tittat runt efter lite projekt att börja med och Project Euler har varit ett återkommande förslag på bra utmaningar för den som vill öva sin Python. Men en annan förslag har varit att det viktigaste är att det är ett projekt du själv har nytta av. Och i den änden började jag och kom fram till att något jag skulle behöva är ett script som automatiskt uppdaterar min dynamiska IP hos en DNS så att min hemma-server ska kunna vara nåbar via ett DNS-namn. Så, sagt och gjort, projekt ”IP-checker” är nu startat!

För övrigt så kan jag verkligen rekommendera att sätta upp Python så att du kan utveckla i XCode om du har en Mac. Mycket trevlig IDE och så snabbt det går! Särskilt för mig som framförallt kommer från Eclipse. Här är en länk till hur du kan få igång Python i XCode. Nu är jag beroende av konstant Cmd+R för att köra mina enhetstester.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Nytt projekt som matchar alla mina parametrar

Självglädjen, jagstoltheten och egonöjdheten som jag har känt den senate veckan vet inga gränser! Jag har äntligen identifierat ett projekt som matchar alla mina parametrar för vad jag vill göra på fritiden! Det är ett projekt som gör... Continue →